DİYARBAKIR / LİCE - Kayacık Köyü Şehit Jandarma Çavuş İsmail Uygun İlkokulu

Mrt

5/B sınıfından Ebrar Sekman ve Esmanur Doğan ayın öğrencisi seçilmiştir. 4/A sınıfı ise ayın sınıfı seçilmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Servis araçlarımız Lice Jandarma Trafik ekipleri tarafından denetlendi.

Şbt

Ayın Yazarı: Refik Halit Karay

Ayın Şiiri: Mihriban

Ayın Türküsü: Mihriban Ayın Kitabı: Anıtı Dikilen Sinek

Haftanın Deyimi: Kel başa şimşir tarak

Haftanın Atasözü: Ağaç meyvesi olunca başını aşağıya salar.

Şbt

Aralık ayının örnek öğrencisi 2/A Sınıfı öğrencilerinden Ayşe Çelik olmuştur. Ayın örnek sınıfı ise 3/A Sınıfı olmuştur. Öğrencilerimiz hediyelerini karneleriyle birlikte aldılar. Öğrencilerimizin karne sevinci, örnek öğrenci seçilmenin sevinci ve gururuyla ikiye katlandı. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ayın Yazarı:Ömer Seyfettin

Ayın Şiiri: Bana Seni Gerek Seni

Ayın Türküsü:Çarşamba'yı Sel Aldı

Ayın Kitabı:Dede Korkut Kitabı

Haftanın Deyimi: Gözü arkada kalmak

Haftanın Atasözü: İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara.

Ara

1914 yılında başlayan 1.Dünya Savaşı ve hemen akabinde 1919 yılında başlayan Kurtuluş Savaşı ülkemizdeki kaynakların tükenmesine sebep olmuştu. Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ekonomik yönden kötü durumdaydı. Sanayi kuruluşumuz neredeyse hiç yoktu ve tarıma elverişli alanların çok azı ekilebiliyordu. Tarımla uğraşan köylüler yoksuldu. Kaldı ki peş peşe girdiğimiz savaşlar tarım yapacak genç nüfusu tüketmişti. Birçok ürünü yabancılardan almak zorunda kalmıştık.  Bu zorlu süreçte kendi kendimize yetmek ve kendi ürettiklerimizle yetinmek zorundaydık. 12 Aralık 1929 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan konuşmalarda yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın öneminden ve gerekliliğinden bahsedilmesinin hemen ardından ülke olarak harekete geçildi. 1946 yılında Milli Eğitim Bakanlığının "Belirli Günler ve Haftalar Çizelgesi" ne girerek okullarımızda "Yerli Malı Haftası" adı altında kutlanan 12-18 Aralık tarihleri arası, 1983 yılından bu yana da "Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası" adıyla kutlanmaya başlandı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yerli Malı Haftası'nı dolu dolu geçirdik. Öğrencilerimiz birbirinden lezzetli yiyecekler getirerek sofralar kurdular; hem yerli malı kullanmanın hem de paylaşmanın,dayanışmanın önemini kavradılar.

Ara

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sn. Muhammed Yağız, okulumuzu ziyaret etti ve okulumuzda incelemelerde bulundu.

Ara

Meşhur Adana Kebapçısı Nâsır Usta; onca yol katederek okulumuza geldi ve öğrencilerime kebap ziyafeti verdi, öğrencilerimizi kebapla tanıştırdı. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ederiz.

Ara

1. Kitap okumak kelime dağarcığının gelişmesine fayda sağlar.
  2. Bireyi psikolojik ve çevresel olarak stresten uzaklaştırır.
  3. Zihnin dinlenmesini sağlar.
  4. Kişinin yaratıcılığını arttırır.
  5. Kişiyi düşünmeye sevk eder.
  6. Zihinsel hastalıkları önler.
  7. Bireyin kendini daha iyi ifade etmesini sağlar.
  8. Kişinin problemlere karşı pratik şekilde çözüm bulmasını sağlar.
  9. Genel kültür düzeyinin artmasına katkı sunar.
  10. Bireyin kendini geliştirmesine fırsat tanır.
  11. Kişinin diğer insanlarla olan etkileşimini arttırır.
  12. Empati duygusunun gelişmesini sağlar.
  13. Bireyin konsantrasyonunu güçlendirir.

Ara

Haftanın atasözü: Çivi çiviyi söker.

Hafanın deyimi: Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmak

Ayın şairi/yazarı: Yaşar Kemal

Ayın şiiri: Bulutlar Adam Öldürmesin

Ayın kitabı: Hachiko- Sahibini bekleyen Köpek

Ayın türküsü: Elif Dedim Be Dedim

Ara

Kasım ayının örnek öğrencisi 6/A Sınıfı öğrencilerinden Berita Ten olmuştur. Kasım ayının örnek sınıfı ise 5/B Sınıfı olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Kas

Mustafa Kemal Atatürk, üzerinde çok iyi düşünülmesi ve duygusallıktan arınarak bütün yönleri ile bilimsel olarak ortaya konması gereken bir kişiliktir. Çünkü Atatürk’ün ortaya konulması, onu anlamayı kolaylaştıracak, gelecek nesillere üzerinde ilerlemeyi sağlayacak temelleri var edecektir. Onun anlaşılması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş felsefesinin ve şimdiki zamanının anlaşılması demektir. Tam bu noktada onun şu ifadelerini hatırlamamız yerinde olacaktır: Beni görmek demek mutlak yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu kafidir. Yine İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, Onu ben kelimesiyle ifade edemem. O ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur.

Ata'mızın aramızdan ayrılışının üzerinden 85 yıl geçti. Ata'mızı sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz; kalbimizde yaşatıyoruz, onun yolundan ilerlemeye devam ediyoruz. Türkçe Öğretmeni, bir çocuğun Atatürk'e yazdığı mektubu seslendirdi.

Kas

"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı"  "Sağlıklı Beslenme" ve "Fiziksel Aktivite" olmak üzere iki ana başlıkta yürütülmektedir. Bu proje kapsamında ilk dersimize egzersizle başlamaya devam ediyoruz.

Kas

İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Aslan okulumuzu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldiler. Öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle sohbet ederek öğretmen ve öğrencilerimizin istek ve önerilerini dinlediler.